Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Nisan 2026, 11:00   #27
Landing
Rep Puanı: 10
Rep Derecesi: Landing isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Yanıt: WibeForum Tekrardan Açılmıştır

eFe isimli üyeden alıntı
Hocam öncelikle açıklaman için teşekkür ederim ama bazı noktaları netleştirmek gerekiyor.

Şimdi “reklam atıp gitmek” kısmına katılmıyorum. Çünkü bahsettiğin radyo yayın konuları bizim kendi inisiyatifimizle “hadi gidip bir yere link bırakalım” mantığıyla açılmış konular değil. Bizi bizzat forum sahibinin davetiyle açılmış paylaşımlar bunlar. Yani ortada tek taraflı bir “kullanıp gitme” durumu yok, aksine karşılıklı bir trafik ve etkileşim hedefi vardı.

Senin de söylediğin gibi bu zaten IRC forumlarının doğasında olan bir sistem. İnsanlar radyoyu görür, girer; oradan sunucuya geçer, oradan foruma geri döner. Bu döngü kötü niyetli bir spam değil, yıllardır işleyen bir model. Buna tamamen “link çöpü” demek biraz haksızlık oluyor.

Evet, genel forum mantığı farklıdır, buna saygım var. Ama o zaman en başta bu tarz paylaşımlara izin verilmemesi gerekirdi. İnsanlar davet edilip paylaşım yaptırıldıktan sonra “bunların katkısı yok” denmesi doğal olarak çelişki yaratıyor.

Mesaj sayım konusuna da değinmişsin; haklı olabilirsin, çok aktif olmayabilirim. Ama bu da zaten benim kullanım tarzım. Her kullanıcı her forumda aynı şekilde aktif olmak zorunda değil. Ayrıca tek bir konu açmış olmam, yapılan paylaşımın değersiz olduğu anlamına gelmez.

Kısacası mesele şu:
Bu içerikler plansız, izinsiz, sadece reklam amaçlı girilmiş içerikler değil. Forum yönetiminin bilgisi ve davetiyle açılmış konular. Bu yüzden “sadece link bırakıp gitmişsiniz” yaklaşımı durumu tam yansıtmıyor.

Tabii ki yeni alınan karara saygı duyarım, forum sizin, politika sizin. Ama en azından geçmişte yapılan paylaşımların niyetinin doğru anlaşılması gerektiğini düşünüyorum.

İyi forumlar.
Hocam ben izinsiz plansiz actiniz demedim.Sizi @Elyzra davet etmemis de demedim.Ancak gunun sonunda tabloya baktigimizda bu iceriklerin foruma etkilesim kazandirmadigini gorduk ve irc forumu olarak degil genel forum sitesi olarak devam etmek istiyoruz.Bu yuzden de kaldirdik.Onceki mesajimin sonundaki su cumle ozetliyor aslinda." Biz sadece link atilip gidilen konularla etkilesim alacaksak onlar olmadan o etkilesimi almamayi tercih ediyoruz. " Kotu niyetli bir spam degil ama irc forumlarina ozgu bir mantiktir.Biz irc forumu degil genel forum sitesiyiz bu yuzden de ucretli banner reklam alanlari disinda disariya forum icerisinden backlink cikisi vermek istemiyoruz.Forum zaten kapanmisti,yani icerikleriniz zaten yoktu forum tekrar acildigi icin suan konularin bolumlerle birlikte kaldirilmis olmasina serzeniste bulunuyorsun.Gecmisteki yapilan paylasimlarin niyetine ve amacina sonsuz saygi duyuyoruz sadece boyle icerik artik barindirmiyoruz.Bu durum icin ozur diler anlayisin icin tesekkur ederiz.

İçerik gizlenmiştir.

İçerikleri görebilmek için üye olmalı ve üye girişi yapmalısınız.
Giriş Yap Kayıt Ol

Alıntı Yap